פוסט, תקשורת מקרבת

מה הייתי אומרת לאבא הזה, במקום ורדה רזיאל-ז'קונט

פוסט, תקשורת מקרבת

בנסיעה קצרה אתמול מן הבית לסינמטק (לראות סרטים על יחסים, אלא מה…), שמעתי את ורדה רזיאל-ז'קונט קוראת תכתובת מסרונים (סמסים) בין אב לבתו, שהתנתקה ממנו בעקבות עזיבתו את הבית שנתיים קודם לכן. ולבי נכמר על שניהם.

"כמה זה נוח לשלוח לי כמה הודעות במהלך השנה. ממש אבא השנה…".

כך נפתח המונולוג של הבת. (הציטוטים שלי כאן הם מתוך הקלטת השיחה, שאותה שמעתי שוב בלילה, אונליין).

"… המזל שלי באמת טוב, כי בחרתי לנתק איתְךָ קשר. כי חוץ מלהתלונן, לא עשית כלום בשבילי. אם אתה לא פה בשבילי כשאני צריכה אותך – אל תהיה פה שאני לא צריכה אותך, כשטוב לי".

ואז כותב לה האב.

"אני מציע לבנות קשר, אך לא בכוח אלא מתוך רצון וחשיבה חיובית, שבו כל אחד יוכל להגיד מה הוא רוצה ומרגיש בלי שזה יגיע לטרגדיה. אני מכבד את הבחירה שלך לא לשמור אתי על קשר, אך ההודעות הן תזכורת, שאם תשני את דעתך, הדלת פתוחה."

והבת ממשיכה.

"להיות אבא זאת אחריות לכל החיים. זה לא משחק להביא חיים לעולם ולהתנהג ככה… זאת טרגדיה שאבא נוטש את הילדים שלו ומתנהג כאילו הכל תקין. אתה מבין שכל דבר שאני ארצה להשיג בחיים שלי אני אצטרך לעבוד פי כמה מילדים רגילים להורים נורמליים? אתה מבין שלי אין הורים שפנויים לעזור לי ללמוד, לקנות דירה, סתם להקשיב למה שעובר עליי?… זה קל לזרוק משפחה… את הנזק הנפשי שאתה גרמת לי כשנטשת אותי אני צריכה לתקן לבד. כבר שנתיים שאני רואה קב"ן…"

"בשביל מה אתה רוצה לשמור על קשר…. להיות אבא טוב זה להיות שם כל הזמן לא רק כשנוח לך… החיים שלי הרבה יותר רגועים בלי הדרמות שלך… ואני מודיעה לך, שכשתהיה זקן ותהיה צריך אותי, אני ממש לא אהיה שם. ואני מקווה שיום יבוא ותבין כמה צער גרמת לארבע נשים (אחיותיה ואמה) שפעם היו כל העולם שלך".

ועכשיו הגיע תורה של ורדה.

שפותחת את דבריה בהכרזה, שהאמת היא, שהבת מעצבנת אותה, ומדגימה מדוע. "אפשר לחשוב שכל ההורים שלא התגרשו, הם תמיד פנויים לקנות דירות, לתת כל מה שאת רוצה, אבא לנצח… הלו, איפה את חיה! יש משהו בתלונתיות הזאת, גם ההבטחה 'לא אהיה איתך כשתהיה זקן'…" וכאן היא עוצרת ומסכמת באמירה – "באמת, יש משהו ביחסי הורים-ילדים שהוא בעייתי".

ולאב היא אומרת כאן – "יש משהו במה שאתה כותב שהוא סטרילי. אתה כל הזמן מסביר כמה אתה מכבד את בחירתה, יללה די עם הכבוד. מותר לך גם לכתוב 'אני מתקומם נגד בחירתך', אני חושב שאת עושה לי עוול, מותר לך לכתוב אני חושב שאת לא רואה את הדברים באופן הוגן".

"לא קראתי הכל", ממשיכה ורדה, "אבל יש כאן באמת באמת משקל כבד, יש כאן מדגם מן החיים. האבא הזה, שלטענתו היה סמרטוט, שיקם את חייו, מצא אשה, מצא אהבה, יש לו עוד ילדה. לפעמים אי אפשר לפרגן…

ועוד דבר עצוב מאד לומר – ילדים הרבה פעמים הם בני-ערובה של אחד ההורים, הם הרבה פעמים כדור משחק. הם לפעמים נורא נסחטים, אין להם דרך לדעת מה נכון. לפעמים יש הורה שהוא באמת לא רוצה להיכנס למלחמה המלוכלכת, הוא לא נכנס לכל הפרטים ו – באמת-באמת עצוב.

אז העצה היחידה שיש לי לתת לך האב – אתה מציע לבתך שוב ושוב בואי נדבר. אתה יכול להמשיך, אבל אולי היא חייבת לויאליות לאמא שלה, ואם היא תתראה איתך, היא בוגדת? אז אל תלחץ. ובוא נקווה שיקרה כמו קרה להרבה אנשים.

ואת התייחסותה למקרה הזה חותמת ורדה ב- "אגיד דבר אופטימי. לפעמים הזמן לטובתנו. לפעמים היא תתבגר. לפעמים היא תוכל לראות את לפעמים דברים קורים, לפעמים לא. ויש פעמים שהצדק ניצח".

סוף ציטוט.

איך היה לכם לקרוא? מה היו מחשבותיכם? אם ייצא לכם – כתבו לי, ממש ממש מסקרן אותי.

ועכשיו תורי

ואני מיד רוצה להבהיר, שעיקר דבריי איננו "נגד" ורדה, אלא בעד שתי הנפשות הכואבות שם, ובעיקר בעד הלימוד של כולנו, במצבים כאלו ודומיהם.

מה אני רואה במקרה הזה?

אב, שפונה אל בתו במסרונים כמה פעמים בשנה, כדי לסמן לה שהוא מצדו רוצה בקשר איתה, למרות שהיא בחרה להתנתק ממנו. אנחנו לא יודעים דבר על "האמת". ומה שאני רוצה לטעון הוא, שזה גם לא חשוב!

מה כן חשוב? הלב. הלב האנושי, שפועם אצל כל אחד מהם בחוזקה.

אצל האב – מספיק חזק עד כדי לפנות פעמיים לוורדה (המכתב שלו, שממנו קראה ורדה, היה עדכון שלו על שיחה קודמת שלהם), ולקוות שיוכל לקבל ממנה הכוונה מעשית, כיצד הוא יכול לפנות לבת. (כך לפחות אני מפרשת את פנייתו המחודשת).

אצל הבת – מספיק חזק עד כדי לכתוב לאב דברים קשים, תוקפים, מאשימים, מרחיקים.

אז מי כאן "צודק"???

אף אחד. זה מה שיפה. ועצוב. (לפחות כאן יש לי הסכמה מלאה עם ורדה, שזה אכן עצוב).

אז מה בכל זאת אפשר לעשות?

כיוון שהאב הוא זה שפנה להתייעצות, העבודה הקשה מוטלת עליו. על אחת כמה וכמה מעצם היותו האב, ועוד הצד הנוטש (בחוויה של הבת לפחות) – שעל-כן אני רואה בו את הדמות המובילה בסיפור.

מה זה אומר?

שהייתי מציעה לו להתגייס בכתיבתו להקשבה אמפתית.

למשל – לכתוב לבת ככה:

"אני שומע את הכאב שלך. אני רק יכול לתאר לי כמה סבלת כשעזבתי את הבית. וכמה עדיין כואב לך. כשאת אומרת שאני לא שם בשבילך, בעצם את מרגישה המון בדידות? אכזבה?

את מזכירה את המשפחה החדשה שהקמתי. האם את פשוט כועסת, שלא נשארתי אתכן? אולי הדרך שבה הלכתי פגעה בך מאד? היית בעצם רוצה הרבה יותר תמיכה ועזרה ממה שאת מקבלת?

בתי. את יקרה לי. והקשר איתך חסר לי, למרות שאת חושבת שלא. אני יודע שאת לא רוצה להיפגש אתי, ומכבד את החלטתך. אבל חשוב לי נורא שתדעי, שזה לא הרצון שלי. אולי את פגועה מדי עדיין, ולא סומכת עליי שאוכל להיות שם בשבילך. אני יכול להבין. בעיקר מפני שאת לא מכירה את כל הסיפור מהצד שלי, ואולי אפילו לא מהצד של אמא. וכל סיפור, תמיד, נראה אחרת לגמרי מכל אחד מהצדדים.

אולי כשיעבור עוד כמה זמן, נוכל בכל זאת להיפגש. בכל רגע שתרצי – אני אסכים להיפגש איתך. וממש ארצה להקשיב לך, לכל מה שיש לך להגיד לי וגם לספר על עצמך. למדתי הרבה בשנתיים האלו, ואני רוצה לתת לך מה שאני יכול, גם אם בעבר לא הייתי בשבילך כמו שהיית צריכה.

אני אמשיך  לשלוח לך מסרונים כל כמה שבועות. אני רוצה שתדעי, שלא משנה כמה את פגועה או כועסת, אני לא כועס עלייך. אולי קשה לך להאמין, אבל אולי יבוא היום, שבו תצליחי לשמוע גם אותי. אני כאן. ואני אוהב אותך תמיד. אבא שלך."

זה מה שאני הייתי כותבת במקום האב. כלומר, זה הכיוון.

נקודת-המוצא שלי היא לא הצדק. גם לא ההיגיון.

היא הלב. על רגשותיו, צרכיו וכמיהותיו.

היא הידיעה, שבמקום להראות – צריך להתחיל לראות. כי כולנו משוועים שייראו אותנו. בוודאי במצבים כל-כך כואבים.

היא ההבנה המפוכחת, שכל סיפור אפשר לספר מכל מיני זוויות. שכל אחת ואחד מאתנו, במיוחד כשאנחנו נפגעים, רואים רק את חתיכת המציאות שהתודעה שלנו יכולה לראות באותו זמן.

וכיוון שב-22 השנים האחרונות, כשפגשתי בתוך אלפי הא~נשים שראיתי, גם, כמובן, אבות, אמהות, בנים ובנות במצבים מאד דומים לזה, ותמיד-תמיד, כשיעצתי להם לכתוב ברוח הדברים שכתבתי למעלה – התחולל נס ביחסים, אני יודעת שאפשר.

שולחת לאב ולבתו תקווה.

ולכולנו – שנדע לפגוש את עצמנו ואת היקרים לנו בלב פתוח, קשוב, שמסכים להקשיב באמת וגם יודע לחלוק בלי להאשים.

מאד מרגישה רצון להזכיר לכם, איפה ואיך אפשר לבוא אלינו וללמוד את התורה הקסומה והאנושית הזאת.

קודם-כל – הזמנה לכל אחת ואחד מכם, שרוצים ד ח ו ף לעשות משהו למען מערכות היחסים שלכם.

ראשון הקרוב, 15.6.14, מפגש-ההיכרות העשיר שלנו, "למה לי תקשורת מקרבת"

שבו תוכלו –

  • לגלות מה מונע ממך לקיים מערכות יחסים כמו שהיית רוצה
  • לשמוע לגמרי אחרת מה אחרים באמת מתכוונים (ולסבול הרבה פחות)
  • ללמוד למה כל-כך חשוב ואיך – לשאול, לבקש, לתת ולקבל
  • ולהחליט אם תקשורת מקרבת היא הדבר הבא שאת/ה נותנ/ת לעצמך כמתנה לחיים

פרטים והרשמה – כאן

——————————————————————————————————————

ולהורים שביניכם: (וכך אולי תמנעו הרבה מאד מפחי-נפש כאלו ואחרים…)

בשישי הקרוב, 13.6.2014 – כנס "הורות בלב פתוח" 

הצטרפו אלינו לכנס ההורים החגיגי שלנו, הראשון בסדרת הכנסים להורים.

הכנס הנוכחי עוסק באחת הסוגיות המאתגרות בכל משפחה – סוגיית הגבולות. ואצלנו, בכנס, תלמדו "איך, מתי ולמה להציב גבולות שעובדים".

מה תקבלו בכנס?  את המיטב של ליאור (מומחית "שפת הג'ירף") ושלי… תרכיז של הידע, הניסיון והכלים שלנו, בכל הנוגע ליחסיכם עם הילדים בכלל ובאשר לסוגיית הגבולות בפרט. עקרונות-היסוד, תובנות פורצות-דרך ותפישת-עולם המקרבת, בצד משחקים, שירים ורעיונות חדשים ומפתיעים – ליישום מיידי ועמוק.

כמה עולה?  הכנס הוא באמת במחיר סמלי… חשוב לנו שכל אמא ואבא שיירצו להגיע – לא יוגבלו על-ידי המחיר. 97  בסך הכל. ו-147 ₪ – לזוג.

איפה ? במכון מופ"ת בתל-אביב

טוב, איך נרשמים ? ממש כאן.

——————————————————————————————————————

שלישי שאחריו 17.6.2014 – מפגש אינטרנטי חינמי להורים – "הופכים את ההורות למקצוע"

ההרשמה מראש – כאן

——————————————————————————————————————

 שישי שאחריו – 20.6.2014 – סמינר בתי ואני (וגם בני, כמובן) – הסמינר בתשלום מהלב…

כל מה שחמק מתודעתנו לגבי היחסים המשמעותיים ביותר שלנו, עם עצמנו ועם היקרים לנו.

בסמינר נתבונן ביחד בכמה סוגיות מטרידות, כמו: למה אנחנו פועלים ופועלות כמעט-נגד-עצמנו, גם כשברור לנו שאפשר אחרת? למה מערכת היחסים עם בננו או בתנו היא כל-כך מאתגרת? וכמובן – איך אפשר לצאת מן הכישוף הזה ולחיות איתם ועם עצמנו – אחרת לגמרי?

כל הפרטים – כאן

——————————————————————————————————————

 ואחרון חביב להפעם – 26.6.2014 – קורס "מצפן ההורות"

7 מפגשים בהנחייתי – עמוקים, מעצימים ומעשיים, ליצירת השינוי המיוחל ביחסים בבית.

לפרטים נוספים והרשמה

שימו לב!!!

מי שיצטרפו אלינו לכנס להורים יוכלו ביום הכנס (בלבד) להירשם במחיר מיוחד לקורס ההורים!!!

——————————————————————————————————————

אז נתראה????

ארנינה

9 תגובות

  1. קראתי שוב ושוב וזאת ע"מ להגיב מהאמת שלי.
    חשתי את התסכול של הבת, הכאב והזעקה לאהבה שאין תחליף לה (הוריי התגרשו שהייתי בת 3 וחצי ואבי נעלם כלא היה, גם לי אחיות נוספות שננטשו וגם אבי מיד בנה משפחה אחרת…עובדות החיים) פגשתי אותו (16 שנים אחרי ובמקרה) כשכבר הייתי לפני לידת בני-בכורי ברחוב ודרך המבט ידענו את הקשר..כאשר פנה אלי מצאתי עצמי צורחת את הכאב והדפתי אותו מעליי…"אך אתה מעז…איפה היית עד היום.." לא ידעתי את נפשי!
    לבריתו של בני הגיע ללא הזמנה ועל כך "שילמתי" לאימי שחשה נבגדת….(והרי אני צריכה לשמור על נאמנות מוחלטת ועל ה"הקרבה" שלה למעננו) בקיצור… אנחנו פועלים מתוך רגש החסך, מתוך רצון להעניש ועוד… יחד עם זאת התברר לי עם הזמן, שהפכתי כלי בידי אמי… "דרכנו אמא
    הביעה את הכעס והחשבון על ושל מערכת היחסים שנכשלה ודאגה שנדע מה שהאמינה שנכון… לה.

    כאישה נשואה ואם למדתי ובכאב שאני חייבת לתת הזדמנות לאבי, לקח זמן ואני הגעתי לפתח ביתו, למשפחתו ולהתמודדות מול המציאות. כמובן שקשר ממשי לא נוצר, והרי צריך שתהיה דרך משמעותית כדי לבנות… יחד עם זאת אני גאה על ששמתי ונתתי לתובנות שלי לקחת פיקוד, למדתי שיש דברים שאני יכולה לשנות ויש שאני צריכה לשחרר. דווקא ואולי בזכות זה הפכתי להיות אם ששומרת על מקומו של אב המשפחה (אב ילדיי) גם אם הקשר מעורער, הבנתי שנתתי לילדי שיעור של התמודדות, הקשבה והיכולת לסלוח – לא חייבים לשכוח ו… להמשיך.
    הורות היא דבר קשה ומורכב וכולנו חוטאים, יש שיותר ויש שפחות ועדיין יש לשמור על מידת החסד והרחמים – לא למען אלו שנטשו אותנו אלא למען עצמנו.
    ולך ילדה יקרה מאוד – עם הזמן תביני שלא הכל אנחנו יודעים..
    ולך אבא אל תוותר ועשה מעשה!!!!!! גם אם יעיפו אותך מכל המדרגות ויהיו חבלות, כי יש שם ילדה שרק רוצה להיות בטוחה באמת שלא שכחת אותה, שאתה אוהב ותילחם (לא בהודעות ולא על גלי האתר). עמוד מולה שוב ושוב , פתח את הלב ואל תבקש שתבין, תכיל את הצער וקח אחריות הלכה למעשה, ואם באמת תשקיע – תקצור..
    אני כותבת תוך שדמעות מציפות אותי ויודעת… שהסוד טמון בפנים ואל תפחדו לחשוף רגשות, לבכות ולהביע – גדולתו של אדם היא בלקיחת אחריות וויתור על אגו!
    כל שכתבתי נכתב מלב ילדה שהפכה לאישה והיום כבר סבתא.
    נ.ב אם ופגעתי במשהו או במישהו… אתכם הסליחה.

    1. דליה יקרה
      נגעת ללבי מאד. כמה כוחות נפש נדרשים מאתנו אל מול המצבים שלא ייאמנו, שהחיים מזמנים לנו. לאן נִפנה, כשהנפש כל-כך נפצעה?
      איך נדע מה עלינו לעשות?
      ובסיטואציה שאת חיית – כמה כאב! כמה בלבול! איזו זעקה! (ולא רק של אחד ה"צדדים").
      עקבתי אחר מילותייך בנשימה עצורה, מקווה, איכשהו (באמונתי הענקית ברוח האדם), שמשהו יתרפא, למרות ובתוך המסע המפרך הזה. וכשהתברר שמשהו אכן קרה – התרגשתי, כי הנה, זה אכן אפשרי. שוב.
      לא בלי כאב, לא בלי מחיר, לא מרופד בשושנים כלל – אבל אפשרי.
      ובשם האפשרי הזה אני ממשיכה גם לכתוב. (וכמובן, גם ללמד. במיוחד הורים). למרות שהדרך שאני מציעה, והולכת בה בעצמי, ממש לא פופולרית.

      היום אני מתכוונת לפרסם את רשומת-ההמשך לזו הנוכחית.
      ודברייך יהדהדו בתוכי בעודי כותבת אותה, ואף יימהלו בה.
      תודה לך וחיבוק גדול

  2. ארנינה שלום ותודה, הסיטואציה שהבאת מדברת אלי מאוד, אולי כי אצלי הייתה סיטואציה דומה כאשר בתי נדרשה, לפחות בהבנתה, לבחור ביני ובין אמה ונדרשו מספר שנים של סבלנות והקשבה כדי להגיע לשינוי המיוחל.
    אני רוצה לנסות לכוון להבנת הכותבת הקודמת דרך מה שחסר עבורי בתגובת האב כפי שהצעת ואשמח אם תגיב לי אם כיוונתי לרוח דבריה.
    האבא איננו מביע שום רגש, אלא רק הבנה. האם הוא התהפך בלילות מצער על הניתוק הזה? האם הוא המום כשהוא מבין כמה היה קשה לה? האם הוא דואג וחרד שהיא תבין את כוונתו והאכפתיות שלו כאשר תקרא מה שהוא כותב? האם הוא מייחל שהיא תיענה להצעה שלו לחידוש הקשר? הכי קרוב לרגש נמצא ב"בתי. את יקרה לי. והקשר איתך חסר לי, למרות שאת חושבת שלא" וגם במשפט הזה הוא קובע עבורה כנתון שהיא חושבת שלא.
    אני משער שהכוונה שלך הייתה להדגים כמה שיותר דרכים להביע הבנה ואכפתיות, כדי שנבין את העיקרון הזה מהרבה צדדים. בפועל הדרכים האלו יחד עם מה שלדעתי חסר יכולים להופיע כאפשרויות שונות בתוך דיאלוג מתגלגל.
    בברכה

    1. יעקב
      תודה תודה שכתבת! ממש היום אני מתכוונת להתייחס לנושא ברשומה הבאה שאני מפרסמת.
      אם עדיין תישאר אי-בהירות – כתוב לי שוב, ואמשיך להתייחס.

    1. זאת דרך שהיתה לי יותר נעימה בעין, לכתוב א/נשים. כנראה שלא הצליח לי… בכל אופן, הכוונה לנשים וגברים (יענו, אנשים).

  3. ארנינה וגם ורדה,
    סליחה, השתגעתן לגמרי. על ורדה אני לא מתפלאה. חוסר הרגישות שלה והכסחיסטיות הם כבר שם דבר, אז לא ציפיתי ממנה לשום אמפטיה לילדה העזובה הזו. אבל ממך?
    מה "שכתבת" עבור האיש הזה – מה החמקנות הזו? סימני השאלה האלה? אולי ???פגעתי בכן??? אולי??? הלו! אתה לא מבין עדיין?
    הנה המילים המכובסות שלך ושלו:
    "אני שומע את הכאב שלך. אני רק יכול לתאר לי כמה סבלת כשעזבתי את הבית. וכמה עדיין כואב לך. כשאת אומרת שאני לא שם בשבילך, בעצם את מרגישה המון בדידות? אכזבה?
    את מזכירה את המשפחה החדשה שהקמתי. האם את פשוט כועסת, שלא נשארתי אתכן? אולי הדרך שבה הלכתי פגעה בך מאד? היית בעצם רוצה הרבה יותר תמיכה ועזרה ממה שאת מקבלת?

    ארנינה, בואי נכתוב את זה במקומו. במקומך כמו שצריך:
    אני מבין שאת מרגישה המון בדידות
    אני מבין/חש/ מזדהה/ מקבל על עצמי/ שאת מאוכזבת – את צודקת
    אני מבין…שאת כועסת שלא נשארתי אתכן—- את צודקת פשעתי נגדך , זנחתי אותך על לא עוול בכפך
    אני מבין ויודע שהדרך שבה עזבתי פגעה בך — את צודקת
    אני מבין ויודע שאת זקוקה להרבה יותר תמיכה ועזרה ממה שאני נתתי ונותן לך.
    ….אני מבין שאת מבינה שהנסיון שלי להתקרב אליך הוא כדי שנוכל לחזור ליחסים טובים —-כאילו כלום לא קרה—-את תביני אותי ואני אסכים להיות מובן וכו וכו' ואני מבין למה את מסרבת ליפול בפח כפי שאני מצפה ממך (ושנשים כמו ארנינה וורדה תומכות בה) וממשיכה לכעוס. אני מבטיח לחפש דרכים אחרים, מבינות יותר, כדי להגיע אליך ולפצות אותך על השנים הקשות שכבר עברת ועל השנים הקשות שעוד מצפות לך…

    1. כדי שאוכל להתייחס לכל דברייך, אני זקוקה תחילה להבהרה – כי באמת לא הבנתי איפה היית צינית ואיפה לא… (למשל באומרך "אמפטיה לילדה העזובה", או "שנשים כמו ארנינה וורדה תומכות בה" – במה?).
      האם את רואה בדברים שכתבתי בשם האב – התרפסות? האם היית מעדיפה שמה שהוא יאמר לה יהיה את הצד שלו, בתקיפות?
      אשמח מאד להבין ואז אמשיך.

    2. לצערי לא חזרת אליי, לשאלתי הקודמת לגבי כוונת דברייך, אז המשכתי לנסות לפענח אותם בכוחות עצמי…
      ועכשיו, בקריאה עשירית (באמת), אני שומעת, לראשונה, משהו אחר ממה שהבנתי בַּקריאות הקודמות.
      נדמה לי שמה שהיית רוצה הוא יותר "בשר" של לקיחת אחריות מצד האב. שלא ייצא משהו רכיכתי, של "רק להבין" את הילדה,
      אלא שהוא ממש יקום ויאמר – צדקת. עשיתי לך עוול נוראי.
      קראתי נכון הפעם?
      אז אני עוד יותר רוצה להתייחס להצעותייך.
      ובכל מקרה, התכוונתי (ועדיין) לעשות זאת ממש היום, כשאוציא לאור את המשך הרשומה הזאת.
      מקווה מאד שתקראי גם אותה ואשמח ביותר לשמוע איך את רואה את הדברים – לאחר ההמשך שאכתוב.

      בכל מקרה, תודה לך מאד על דברייך.
      עכשיו, כשנדמה לי שירדתי לסוף דעתך, ודווקא משום שמלכתחילה חשתי את הזעקה להכרה של הבת (שעכשיו אני מבינה שגם את נזעקת לגביה), אני עוד יותר משתוקקת להציע את הגרסה שלי לסיכוי-לחיבור בין האב לבת. או לפחות – למענה עמוק לזעקתה של הבת. אמן.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

צרו איתי קשר